J Tuokkolan kotisivu
Jarkko Tuokkola  |  Oulu, Finland
Contact Info | Edit
•  Email
Our Blog
Older
Newer
Blog
Post+
Search
  
Filter By

Käsitehistoriaa sana-alkuperistä+ omia ajatuksiani.
THURSDAY, FEBRUARY 20, 2020
Posted by: J Tuokkolan kotisivu | more..
60+ views | 50+ clicks
-Refugee: pakolainen, tulee sanasta turvapaikka, joka tulee sanoista "paeta takaisin".[Onneks täältä ei otettu hatkoja kun itänaapuri raateli].
-Evidence: todiste, tulee merkityksestä "nähtävillä".
-Attract: vetää puoleensa.Alkuperä: "tulla lähelle".[Pois näkyviltä, pois mielestä.]
-Body: keho: tulee vanhasta englannista bodig: arkku, tynnyri, säiliö.Ei muuta tietoa alkuperästä.
-Muscle: lihas, tulee sanasta "hiiri", koska jotkut lihakset näyttävät vähän siltä.
-Sapient: viisas, tai viisaalta näyttämään pyrkivä.Tulee merkityksestä "tietää" ja vielä varhemmin "maistaa".[Viisaalta näyttämään pyrkivä kuvaa ihmistä hyvin].
-Wikipedia: Nettitietosanakirja, tulee sanoista WikiWikiWeb, joka oli eka nettisivu tällaista laatuaan (tuli www-osoitteet tietysti ennen tuota Wikipedian varhaista muotoa).Myös "ohjelman nimi".
-Torpedo: torpedo-ammus, tai -ohjus.Tulee merkityksestä jähmettyä, tulla turraksi-kuin sähköiskun saatuaan.Tämä liittyy siihen tilaan, mihin vedenalaisen pommin räjäyttämän aluksen matkustaja helposti joutuu.
-Astarte: Hedelmällisyyden ja sodan muinainen jumalatar lähi-idässä.Nimi juontuu ilta- ja aamutähtimerkityksestä, mutta sen lisäksi heprean "häpeällistä" tark. sanasta. [Ei kai sitä ihminen muuta tarvinnutkaan kuin lapsia ja sotavoittoja...israelilaiset nimitti rohkeesti naapurikansojen jumalia kielteisillä nimillä.Aamutähti-sana liittyi myöh. krist.teologiassa kuvaamaan pirua, kai hänen asemaansa ennen lankeemustaan.]
-Hermes: kaupankäynnin, keksintöjen, oveluuden, viestinvälittämisen, kirjanoppineisuuden ja varastamisen kreikkalainen jumala.[Meidän yhteiskunnassa olis keskeinen jumala].Nimi tulee ehkä merkityksestä "kivikasa", koska jo varhain tätä jumalaa kuvattiin veistelemällä kiveä tai puuta (josta syntyi kasa oheistuotteena).
Semmosta.

Web Link:  CLICK TO FOLLOW EXTERNAL LINK

post new | clone this | rss feed | blog top »
Our Blog
Older
Newer
Top