J Tuokkolan kotisivu
Jarkko Tuokkola  |  Oulu, Finland
Contact Info | Edit
•  Email
Our Blog
Older
Newer
Blog
Post+
Search
  
Filter By

Vielä kerran terrorismiin- välillä melko löyhästi- liittyvää sanastoa ja tietoa.
MONDAY, AUGUST 26, 2019
Posted by: J Tuokkolan kotisivu | more..
-Mad dog: fanaatikko, jonka kanssa ei hyödytä järkeillä.
-Guevarismi: Kommunistinen vallankumous pienten iskuryhmien avulla käyntiin, Che Guevaran tapaan.
-Narkoterrorismi: huumekauppiaiden etujen puolesta lain järjestystä vastaan suunnattu terroristitoiminta. Perun pressa otti termin käyttöön v. 1983. Huumemoguli Pablo Escobar liittyi tällaiseen.Pahimmillaan eräässä tulipalossa kuoli 91 ihmistä ja eräässä lentokonepommissa 107 ihmistä (Kolumbiassa kai).
-Termagantti: Keskiaikaisessa kristillisyydessä kuviteltu jumala jota palvottiin ainakin muslimien toimesta.Mysteerinäytelmissä Termagantti edusti väkivaltaista ja ylivoimaista persoonallisuutta.
-Thugs: Nimitys entisten Pohjois-Intiassa toimineiden ammattisalamurhaajaryhmien jäsenistä, jotka palvoivat Kali-jumalaa ja tarjosivat uhrinsa hänelle.Heidän kerrotaan lyöttäytyneen kohteensa (matka)seuraksi, jotta saisivat luotua luottamusta ja sitten usein kuristaneen tämän. Nykytutkimuksessa on epäuskoisuutta koko ryhmän olemassaoloa kohtaan: arvellaan brittikolonialistien keksimäksi jutuksi. -Mitä en ihmettele tällä nykyisellä kolonialismin häpeämisen (ainakin puheiden tasolla-ei rahan) ajalla.
-Berserkit: Historian norjalaisia sotureita, jotka taistelivat tappamisen kiihkosta suunniltaan.Nimen on ajateltu viittaavan joko sotatanssiin karhunnahkat päällä ja/tai sitten siihen, ettei heillä ollut suojaavaa haarniskaa päällä ollenkaan.Ilmeisesti näiden toiminnasta on merkkejä 800-900-luvuilta.
-Tutkailin ekoterrorismi-termiä.Jotenkin, minusta tyhmästi, ekoterroristeiksi on lueteltu myös eräs Waorani-kansa Amazonilla.Se uskoo elämänsä olevan erottamattomasti liittyneenä metsäalueeseensa (neroja minusta).He ovat 1980-luvulle asti pystyneet pitämään ulkopuoliset poissa alueeltaan, mutta sen jälkeen ovat olleet pakotettuja lopettamaan liikkuvan metsästys-keräily-meiningin ja asettautumaan muutamaan paikkaan.Edelleen he eivät halua kontaktia ulkopuolisiin ja etenevät yhä eristäytyneempiin paikkoihin.Öljyn etsintä ja laittomat (teollisuuden) kuljetusreitit ovat olleet heidän suuri riesa. [Nythän sitä sademetsää on palanu joka minuutti jalkapallokentällisen kokoinen alue ☹️👎🤬]
post new | clone this | rss feed | blog top »
Our Blog
Older
Newer
Top