J Tuokkolan kotisivu
Jarkko Tuokkola  |  Oulu, Finland
Contact Info | Edit
•  Email
Our Blog
Older
Newer
Blog
Post+
Search
  
Filter By

Satunnaiskohdista.
TUESDAY, SEPTEMBER 24, 2019
Posted by: J Tuokkolan kotisivu | more..
20+ views | 10+ clicks
Satunnaiskohtien lukeminen kirjasta ei ole niin epätavallista (ja siten niin väheksyttävää) kuin voisi äkkiä luulla.Ainakin sille on oma latinalainen vakiintunut idiomi, ilmaisu (ehkä jo vanhan Rooman ajoilta?).Ja lähimmän kontekstin selvittämällä silläkin saattaa viisastua vähän.Tuossa on täysin umpimähkään valittuja Raamatun kohtia, kuitenkin niin että vähän valikointia olen tehnyt mitä tähän laitan osuneista, ja selitän joskus vähän kontekstia.

-2 Kor. 2:10 Mutta kenelle te jotakin anteeksi annatte, sille minäkin...ettei saatana pääsisi meistä voitolle; sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat.

-Hep. 3:4 Sillä jokainen talo on ihmisen rakentama, mutta Hän joka on kaiken rakentanut, on Jumala.

-Joh. 13:37. Pietari sanoi hänelle [Jeesukselle]: Miksen voi sinua seurata? Minä annan henkeni sinun puolestasi.[Helppo on uhota, vaikeaa tehdä].

-Psa. 119:32. Minä juoksen käskyjesi tietä pitkin, kun Sinä suurennat minun sydämeni.[Tarkoittaa ilmeisesti Jumalan vaikuttamista sisimmässä niin, että ihminen vapaasta tahdostaan haluaa toimia oikein.]

-2 Kun. 19:17-18. On totta, Herra, että Assyrian kuninkaat ovat tuhonneet kaikki kansat ja niiden maat ja heittäneet tuleen niiden jumalat. Mutta ne eivät olleetkaan oikeita jumalia, vaan ihmiskätten työtä, puuta ja kiveä, ja niin he saattoivat tuhota ne.

-4 Moos.29:1. Seitsemännen kuun ensimmäisenä päivänä teidän tulee pitää pyhä juhlakokous. Silloin ette saa tehdä mitään työtä. Antakaa sinä päivänä merkki puhaltamalla torveen. [Jumala käskee ihmisiä lepäämään työstä monessa kohdin.Monet joko laiskottelee koko ajan tai tekee töitä koko ajan..]

-Job 9:4. Hänen [Jumalan] on viisaus, hänen on voima ja mahti. Kuka voisi uhmata häntä joutumatta tuhoon?

The End

post new | clone this | rss feed | blog top »
Our Blog
Older
Newer
Top